Hvad er PR? – Et lynkursus i PR

Hvordan får man succes med PR, og hvilke faktorer spiller ind? Her får du alle de PR-tips, du behøver for at forstå, hvad PR er.

Få flere tips med PR Lynkursus!

Hvad er PR?

For at have succes med din PR, skal du forstå følgende 3 ting.


Nummer 1. Du skal forstå det nye medielandskab.

Det er ikke længere kun befolket af journalister, der dukker hele tiden nye meningsdannere, eksperter og influenter i form af youtubere, instagrammere og bloggere op. Med medieovervågning får du styr på, hvem der er relevant for dig og dit brand.


Nummer 2. Du skal være proaktiv.

PR handler om at skabe relationer, og det kan du kun gøre, hvis du tænker over, hvordan din virksomhed kan skabe interessant indhold for din målgruppe. Og med målgruppe mener jeg ikke udelukkende journalister. Undersøg hvad jeres målgruppe gerne vil læse og overvej, hvilken genre der passer jer. Vil I inspirere, uddanne, engagere eller måske provokere eller skubbe til en igangværende debat?


Nummer 3. Du skal kende dine kanaler.

I har sikkert jeres egen kanal i form af en hjemmeside eller et presserum, måske har I en facebook-side, en instagram-profil eller er superaktive på Twitter. Og så har I måske et lille budget til at skabe en succesfuld kommunikationsstrategi og arbejder aktivt med PR for at få medieomtale eller earned media. Hvad er PR? Det er alle de nævnte ting, og det er vigtigt at kombinere forskellige kanaler for maksimal påvirkning, så brug alle fire PESO-ben.

Byg relationer med journalister

Sådan skaber du langvarige og værdifulde relationer med dine mediekontakter

1. Lav dine lektier

- Hvordan kontakter du dem bedst?
- Forstå hvert enkelt medie og deres målgruppe
- Brug medieovervågning

2. Sæt barren højt

- Send dem ideer til deres arbejde
- Etabler dig som ekspert i din branche
- Tænk nøje over dine budskaber

3. Gør lidt ekstra

- Vær transparent
- Mød dem personligt
- Glem ikke dine egne kanaler

Sådan når du ud med din PR

Du øger din chance for at få omtale i medierne ved at kontakte journalister og skabe stærke pitches.

Når vi taler om medierelationer, mener vi en virksomheds kontakt med redaktører, reportere og journalister. Formålet er at formidle din virksomheds historier og brand i medierne uanset om det drejer sig om nyhedsmedier, magasiner, radio, tv eller digitale publikationer.


Hvorfor er journalister vigtige?

Som vi har nævnt er det nye medielandskab befolket af mange slags mennesker med indflydelse. Men journalister og traditionelle medier er stadig en vigtig måde at påvirke store målgrupper på. De har legitimitet og troværdighed. Hvis du får din nyhed i et medie, når du ud til en potentielt meget stor målgruppe - og når du vælger dine medier med omhu, er det også den helt rigtige målgruppe for netop jeres brand. Når du bruger tid på PR og kommunikation, vil du se en effekt i større troværdighed og kendskab til jeres brand.

Få flere tips med PR Lynkursus