Hva er PR – et kræsjkurs i PR

Hva gjør man for å bli god på PR, og hva er de viktigste faktorene? Her få du alle de PR-tipsene du trenger for å komme i gang!

Hent ditt kræsjkurset her

Last ned infografikk med tips til ditt PR-arbeid

Hva er formålet med PR?

PR handler ikke bare om publisitet, reklame og markedsføring. Det omfatter også krisekommunikasjon og mediehåndtering. Med en god PR-strategi kan virksomheter forbedre sitt rykte, og det er et langsiktig arbeid som må gjøres kontinuerlig for å få best mulig resultat.


Forbedre din PR

Ved å følge emner og personer som er relevante for din virksomhet og bransje, kan du få mye innsikt som gjør det mulig å forbedre ditt PR-arbeid. Du kan også gjøre nytte av medieovervåkning til å finne nye steder du kan få oppslag. Dette kan også brukes til å lære hvordan du kan øke engasjementet i målgruppen din, samt få innsikt om hva som må gjøres for å etablere din virksomhet som en kilde til relevant og oppdatert informasjon. Medieovervåkning hjelper deg med å oppdage utfordringer og problemer i bransjen, som du igjen skal skape innhold rundt.

En utfordring når man jobber med PR, er å nå ut med innholdet sitt. Det finnes flere grep du kan ta for å lykkes med arbeidet. I vårt kræsjkurs i PR går vi igjennom noen av stegene du bør ta.

Bygg relasjoner med journalister

Slik skaper du langsiktige og verdifulle relasjoner med dine mediekontakter

Bookmark icon

1. Gjør grunnarbeidet

- Finn den rette måten å kontakte dem på
- Forstå mediet og målgruppen deres
- Bedriv medieovervåkning

Glasses icon

2. Gjør en innsats

- Hjelp journalistene med deres arbeid
- Etabler deg som en bransjeekspert
- Tenk nøye igjennom dine budskap

Stars icon

3. Tilby det lille ekstra

- Sett opp personlige møter
- Vær transparent
- Ikke glem egne kanaler

Slik når du ut til medier

Du får omtale i mediene ved å kontakte journalister med gode pitcher. Når vi snakker om medierelasjoner, snakker vi om en virksomhets interaksjon med redaktører, reportere og journalister. Formålet er å formidle din virksomhets nyheter via mediene. Det kan for eksempel være i et nyhetsmedie, i et magasin, på TV, radio eller i ulike digitale publikasjoner.


Hvorfor er journalister viktige?

Journalister og deres rolle i tradisjonelle medier er fremdeles en viktig kanal for å kunne påvirke store målgrupper. Innholdet de publiserer vil nå ut til et stort publikum, og de er alltid på jakt etter unike og inspirerende nyheter. Å få din nyhet publisert garanterer ikke bare stor rekkevidde, det gir også budskapet legitimitet. Ved å jobbe med PR og medierelasjon kan du skape større troverdighet for din merkevare. Noe som ikke er mulig med reklame.

Last ned kræsjkurs-infografikken

Ta et kræsjkurs i PR


Gå til Academy